Overzicht van eerdere Activiteiten

Lionsclub Landsmeer onderschrijft de Vrede van Münster.

De leden van de Landsmeerse Lionsclub hebben onlangs hun jaarlijkse jumelage bijeenkomst met de Duitse broederclub uit Bocholt gehad. Dit jaar was het in Duitsland te Münster.

De jumelage had een speciaal tintje. Het was namelijk de 50e jumelage tussen deze Lionsclubs. Bijzonder was dat naast diverse dronken  op broederschap vooral de ontvangst door de burgemeester in de Vredeszaal van het historischer stadhuis van Münster iets was om niet snel te vergeten. Immers de Vrede van Münster is in de genoemde zaal ondertekend en stond nu symbool voor de 50-jarige jumelage.

Op de foto diverse leden van de Lionsclubs Landsmeer en Bocholt in de Vredeszaal.

Lions fietsen 8.000 euro bij elkaar voor "Het Vergeten Kind"

Ruim achtduizend euro hebben de gezamenlijke Lionsclubs, Zaanstreek, Purmerend, Landsmeer en Kennemerland binnengehaald. De Lionsclubs hielden afgelopen zondag een grote fietstocht in de regio. De opbrengst van de dag: 8150 euro ging naar het goede doel, Stichting Het Vergeten Kind.

De Lionsclubs bestaan dit jaar 100 jaar en om dit te vieren werd de fietstocht gehouden met als doel geld ophalen voor Stichting Het Vergeten Kind. De Lions konden rekenen op veel fietsers, sponsors en kregen medewerking van VV Zaandijk, die ook het 100-jarig bestaan vierde. Op het terrein nabij de Zaanse Schans werden spelletjes gehouden, er konden nagels gelakt worden en zanger Benjamin van der Logt vermaakte het publiek. Er werd een loterij gehouden met leuke prijzen. ,,We kijken terug op een geweldige dag. Het weer was fantastisch dat scheelt ook, maar heel veel mensen uit onze clubs, daarbuiten en de deelnemers en sponsoren hebben er met elkaar voor gezorgd dat het een geweldige dag was. We hebben een prachtige bedrag opgehaald voor Stichting Het Vergeten Kind’, aldus Henk Scheutjens, medeorganisator namens de Lionsclub Landsmeer.

Het Vergeten Kind is een stichting die zich inzet om kinderen die tijdelijk geen thuis hebben onderdak te bieden. ‘Vergeten kinderen’ zijn kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Ze verblijven op plaatsen waar vaak minimale speelmogelijkheden zijn en weinig aandacht voor traumaverwerking. Stichting Het Vergeten Kind trekt zich het lot van deze kinderen aan.    

Lionsclub Landsmeer bridget recordbedrag voor traplift "Vrij en Blij" bij elkaar.

Medeorganisator Jaap Schreuder staat er weer lachend bij. De door de Landsmeerdse Lions Club gestarte bridgedrive eind november, ten bate van een traplift in het gebouw van jeugdvereniging Vrij en Blij,  heeft een record bedrag opgeleverd. 

Dankzij betrokken middenstanders en horecaondernemers was er een aanzienlijk aantal mooie  prijzen te  winnen. Dankzij de relatie van de Lions met de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind (NSGH), kon het bedrag dat de organisatie binnen kreeg vermeerderd worden tot maar liefst  3.500 euro.

“Vooraf was al bekend dat de opbrengst zou gaan naar Vrij & Blij om in het gebouw een degelijke traplift te realiseren. De grote ruimte wordt straks voor iedereen toegankelijk”, meldt Schreuder, “daar doen we het voor en daar staat ook de NSGH voor”.

Afgelopen week was officiële overhandiging van het bedrag, een grote cheque,  aan Vrij & Blij. De traplift is inmiddels gerealiseerd.

Op de foto aan de buitenkant Jaap Schreuder en Henk  Scheutjens van de Lions Club en daartussen de evenzeer vrolijke vertegenwoordigers van Vrij en Blij,  Linda Tavenier en Andre van Beek.    

Vreemd geld voor oogoperaties in derde wereldlanden.

Via een verzamelzuil bij de ingang van Plemp Jumbo Landsmeer heeft de Lions Club Landsmeer zich ingezet voor de inzameling van Oud en Vreemd geld voor staaroperaties in arme landen.

De Lions wisselen munten en papiergeld uit de hele wereld om in euro's. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Elke 10,- euro wordt door Stichting Wilde Ganzen met 50 procent verhoogd tot 15,- euro. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in derde wereldlanden. Een volledige staaroperatie kost daar 30,- euro. De Lions Club Landsmeer is een van de dertig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. 

De bewoners van Landsmeer en omstreken hebben een grote hoeveelheid munten en papiergeld in de boxen achtergelaten. Inmiddels hebben de leden van de Lionsclub Landsmeer twee telavonden achter de rug. De tweede telavond vond plaats op 9 januari 2018. Oud en vreemd geld uit alle hoeken en windstreken van de aardbol werd gesorteerd. 

Jaarlijks wordt samen circa 100.000 euro bijeengebracht, goed om zo'n 6.500 blinden het zicht weer te geven.

Lionsclub Landsmeer houdt inzamelactie Ipod's ten bate van mensen met dementie.

Door Alzheimer of een andere vorm van dementie veranderen mensen  sterk. Door die dementie zijn er veel mensen eenzaam en geïsoleerd. 

Uit onderzoek  blijkt echter dat muzikale favorieten aan diepe herinneringen raken. Muziekherinneringen kunnen mensen letterlijk weer ‘tot leven’ wekken, hen opnieuw een gevoel van ‘zelf’ laten ervaren en hen in staat stellen een gesprek te voeren en ‘in het nu’ te blijven. Music & Memory traint zorgprofessionals om de persoonlijke, favoriete muziek van patiënten op een iPod te zetten.

Lionsclub Landsmeer zamelt voor Music & Memory iPods in. Zeer waarschijnlijk gebruiken veel mensen geen iPods meer omdat er inmiddels veel streaming muziekdiensten als Spotify zijn. Daarom vragen de Lions om die ongebruikte iPods weer een nieuw leven te geven en ze via de Lionsclub te doneren aan Music & Memory en uiteindelijk aan zorginstellingen. Music & Memory laat alle ingezamelde iPods opschonen en stelt starter kits samen die naar diverse zorginstellingen verstuurd kunnen worden.

Opbrengst Koningsdagactie 2017 ‘Draaien voor Keern-bewoners’

De bewoners van het Landsmeerse verzorgingshuis De Keern zijn wegens grote verbouwing tijdelijk verhuisd naar woonruimtes in Purmerend. Echter hun roots en sociale activiteiten liggen in het dorpse leven van Landsmeer.

 

De Lionsclub Landsmeer, dit jaar hoofdinitiatiefnemer van het traditionele Rad van Avontuur op de koningsdagmarkt, heeft samen met de plaatselijke Rotaryclub maar liefst 1430 euro opgehaald. De opbrengst van deze dag gaat naar een activiteit voor deze Landsmeerse ouderen.

 

Op 20 mei 2017 zijn de bewoners een dagje teruggehaald naar hun dorp Landsmeer. Ze werden welkom geheten door burgemeester Astrid Nienhuis met koffie en gebak op het gemeentehuis. Na een rondrit door het dorp waarbij natuurlijk ook het bouwterrein van De Keern werd bezocht kwamen ze aan bij het Dienstencentrum. Dankzij de succesvolle actie tijdens Koningsdag en de gulle giften van de Landsmeerse winkeliers kregen de bewoners van De Keern een feestelijke middag aangeboden met een lunch, een loterij waarbij iedereen in de prijzen viel, een optreden van het ouderenkoor onder leiding van Anje Rietberg en werd van iedereen een mooie portretfoto gemaakt. Aan het eind van de middag brachten de Rotary- en Lionsleden de bewoners moe maar heel blij met een gevulde goodybag weer terug naar Purmerend.

Lions Club Landsmeer bridget recordbedrag voor Zorgboerderij De Marsen.

Medeorganisator Jaap Schreuder staat er lachend bij. De door de Landsmeerder  Lions Club gestarte bridgedrive eind november heeft een record bedrag opgeleverd.  “We hadden gerekend op maximaal 50 paren, dus honderd deelnemers. Nou, het Geertruidahuis, het gebouw van jeugdvereniging Vrij en Blij, zat compleet vol”, aldus Schreuder. Dankzij betrokken middenstanders en horecaondernemers was er een aanzienlijk aantal mooie  prijzen te  winnen. Dankzij de relatie van de Lions met de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind (NSGK), kon het bedrag dat de organisatie binnen kreeg verdubbeld worden tot maar liefst 2.700 euro.

 

Vooraf was al bekend dat de opbrengst zou gaan naar Zorgboerderij de Marsen in recreatiegebied het Twiske. Onlangs nam boer Benno, de hoofdbeheerder van de Marsen het bedrag van de Lions uit handen van Schreuder  in ontvangst.  “Met name voor  de hulpboeren, die hier voor hun dagbesteding , ondanks hun beperkingen, altijd met veel plezier komen, ben ik heel blij met dit onverwachte bedrag. Het zal besteed gaan worden aan bijvoorbeeld benodigd speciaal gereedschap voor deze medewerkers, maar natuurlijk  ook aan de behuizing van de dieren”, glundert Benno. Vervolgens voegt hij eraan toe dat alle mensen uit Landsmeer en omgeving heel erg welkom zijn om eens een kijkje te nemen op De Marsen. Voor de diverse activiteiten, mogelijkheden  en andere informatie wordt verwezen naar de website; www.demarsen.org. 

7.200 euro voor Speeltuinvereniging ‘Jonge Kracht’.

Lionsclub Landsmeer heeft op zaterdagavond 16 april 2016 bij ‘Juffrouw Tok Tok’ te Landsmeer een benefietavond georganiseerd om een bijdrage te kunnen geven aan Speeltuinvereniging Jonge Kracht. 

 

Deze vereniging draait op de bijdragen van de leden en de inzet van de vrijwilligers en sponsorbijdragen. De bezoekers van deze vereniging variëren van ‘jong tot oud’. Mensen komen hier onder andere bijeen om te kaarten, darten en niet te vergeten vanaf april is de vereniging weer open voor de speeltuin die dagelijks wordt gebruikt door kinderen.

De speeltuinvereniging gaat met de opbrengst van deze avond het clubhuis toegankelijker maken voor ouderen en minder validen.

Bij de overhandiging was de redactie van Het Kompas,  de LOL  met een reportage team, en een afvaardiging van NSGK aanwezig. NSGK prees de club voor haar initiatieven in het afgelopen jaar en houd graag contact voor verdere acties.